De trodde att verkstaden var en bolagsservice!

Så fel det kan bli! Robert kom till jobbet som vanligt en onsdag och fick veta att det fanns en kund på besök. Det var en ny kund som behövde service för sitt bolag. Mötet fanns inte inbokat men ibland så kan man ju ha spontana träffar med nya kunder som dyker upp.

Såvitt Robban förstod det hela så var det tal om robotsvetsning av en rätt så liten serie. Inget som man egentligen behövde ha något längre möte om. Han anade inte att kunden trodde att svetsbolaget var en bolagsservice!

Bolagsservice eller robotsvetsning

När mötet kom igång så kommenterade kunden att det var intressanta lokaler som valts för servicen. Robban kontrade genast med att man hade investerat i ny robotteknik och därmed faktiskt fått ut så mycket mer av ytan på golvet. Han var fortfarande inte medveten om att mannen som satt framför honom på verkstadskontoret trodde att han kommit till en bolagsservice.

Men det där med robotteknik fick kunden att undra. Hur kommer robotarna in i bilden? Robban förklarade att de bidrog till en snabbare och effektivare process. Med robotar så klarar man mer på kort tid och misstag kan undvikas.

Det tyckte ju kunden lät bra men han förstod fortfarande inte riktigt vad en robot skulle göra med hans bolag som skulle avvecklas. Det behöll han dock för sig själv och det dröjde en liten stund till innan polletten föll ned.

Men det här är ju en verkstad!

Kunden bad om att få en offert för avveckling och Robban blev konfunderad. Han kontrade med att bolaget inte sysslade med skrotning utan med nytillverkning. Kunden såg sig om och utbrast plötsligt:

  • Milda Matilda, jag är ju på en verkstad!

Robban började inse att det var något som var fel. Och snart hade de klurat ut vad det var. Kunden skulle egentligen ha träffats med en bolagsservice längre ner på samma gata.  Han hade varit försenad och tittade inte så noga på skylten över dörren.

Istället för att kliva in på nummer 55 så klev kunden in på nummer 35 övertygad om att han kommit till bolaget som kunde köpa hans ab för likvidation. Han såg sig inte om så mycket och insåg inte att det var en verkstad. Inte ens när Robban började hylla industrirobotarna.

Ett lustigt misstag

Robban tog det hela med humor. Det var ju faktiskt ett ganska roligt misstag. Han hjälpte kunden att hitta rätt adress. Därpå så kunde han återgå till arbetet med robotarna som inte hade tagit en paus för att det hände lite märkliga saker på verkstadskontoret. Produktionen fortgick som vanligt men med en särskilt kul historia att berätta då det blev dags för morgonfika.