Finns det risker med lagerbolag?

Ja, det finns risker med lagerbolagen! Det måste sägas. Men om du vet vad du gör och köper ditt lagerbolag från en seriös bolagsservice så kan det här vara mycket smart. Det är nämligen så att lagerbolagen kan spara mycket tid. Det är inte alltid som man inser hur mycket tid en vanlig registrering kan ta. Bolagsverket har ett bra arbetsflöde men trots detta så kan det gå veckor innan du kommer igång och kan ställa ut räkningar.

Ett lagerbolag är redo för start

Om du är redo att erbjuda svetsning i egen regi så finns det god anledning till att välja lagerbolag istället för att sköta registreringen själv. Så snart som du har köpt lagerbolaget så har du allt som behövs för att ta in beställningar och ta betalt. Det kan ju vara mycket bra om du har kunder som väntar på att få ge dig sina uppdrag och som inte kan vänta så mycket längre.

Det behöver inte ta mer än någon dag att komma igång. Du kan köpa lagerbolaget direkt online och kommer då att få fylla i uppgifter. Du anger namn på ditt bolag och talar om vad det ska syssla med. Dessutom så ska du tillföra aktiekapitalet som krävs. När allting är klart så är det bara att sätta igång. Ändringarna med namn kommer att bli klara efter någon vecka eller två men det är inget som hindrar dig från börja sälja dina svetstjänster.

En ekonomisk risk

När man pratar om risker med lagerbolag så rör det sig främst om ekonomiska risker. Även om ett aktiebolag kan ses som en fördel vad gäller ekonomiskt ansvar personligen så är det förstås så att det kostar mer än en enskild firma. Du måste ha pengarna som krävs för aktiekapitalet och så får du räkna med några tusen för själva tjänsten. Kostnaden för lagerbolaget är ju mer än den avgift du betalar till bolagsservicen och det är något du inte får glömma bort.

Ett aktiebolag har flera olika kostnader. Förutom aktiebolaget så måste du betala en revisor. Det här kan förstås också ses som en form av besparing då revisorn gör ett jobb som du inte själv vill syssla med. Om du använder dig av en riktigt bra revisor så kommer detta att vara en kostnad som du har igen.

En del av kostnaderna kan du förstås dra av som utgifter, men inte alla. Se till att du är väl medveten om vad det verkligen kommer att kosta för dig med ett lagerbolag. Med den kunskapen så vet du om du tar en risk eller inte. Och så ska du förstås se till att den bolagsservice som du köper från är seriös och att den har ett gott rykte!

Hur väljer man en bra robotsvetsning utbildning?

Dagens svetsare kan jobba med projekt där man beskär, bockar och bearbetar metallen innan man svetsar samman bitar som ska bli till allt från verktyg till broar. Innan man ens börjar se sig om efter en bra robotsvetsning utbildning så bör man vara säker på att det här kommer att bli rätt jobb. Man kan till exempel göra utbildningstest för att se vad man skulle kunna passa bra för innan man väljer en utbildning.

Betänk följande då du letar efter en robotsvetsning utbildning:

Om du har kommit fram till att det där med automatisk svetsning är för dig så finns det saker att tänka på då du ska välja en bra utbildning. Ta en titt på saker som: 

  • Erbjuder programmet det allra senaste inom teknik? Dagens teknologi förändras så det är viktigt att du får en utbildning som ger dig det allra senaste så att du kan få jobb på moderna industriföretag. 
  • Kan du få jobb direkt efter utbildningen? Det är inte ovanligt med metallföretag som samarbetar med utbildningar för att på så vis få kvalificerad arbetskraft. Företagen erbjuder maskiner och utrustning såväl som praktik till elever, och skolan skickar nyutexaminerade studenter till företagen. 
  • Kan man få en bredare utbildning? Kanske vill du lära dig mer än själva svetsningen så att du får en bredd på din kunskap. Det är ju inte så ovanligt att företag som erbjuder robotsvetsning också har andra tjänster som bockning, beskärning och mer.
  • Kan du få tilläggskurser då du är klar med robotsvetsningen? Ibland så kan man vilja följa upp med fler kurser för att fördjupa kunskapen och då är det bra om man kan få dessa från samma skola som gav robotsvetsning utbildning.

Hur länge måste man studera?

Den som redan har ett jobb och mest funderar på att vidareutveckla kunskapen kan behöva en kurs som pågår på kvällstid och som inte kommer att ta alltför lång tid. Man bör räkna med åtminstone 30-40 timmar för att genomföra en grundkurs i svetsning. Men det är ju också så att man måste lära sig mer än själva svetsningen som till exempel säkerhetsföreskrifter så en utbildning kan vara längre än så för att man ska få ett certifikat.

Beroende på den utbildning som man väljer så kan det ingå andra viktiga områden som till exempel teknologi och datorteknik. Man behöver nämligen lära sig saker som programmering för att kunna klara av den automatiserade svetsningen som utförs med robotar. Den här typen av utbildningar ger färdigheter inom flera områden som teknisk matte, svetsningsprocessen och säkerhet på arbetsplatsen.

Högskoleutbildningar

Man kan ju även få en mer omfattande utbildning där robotsvetsningen ingår som ett moment och där man efter avslutad utbildning kommer att kunna jobba som inspektör och kanske till och med inom utvecklingen av nya datorprogram för metallindustrin.

Svetsa fälgar i aluminium

Att svetsa fälgar i aluminium är otroligt svårt. Tänk inte ens tanken att göra det själv. Visst kan det vara lockande att ge sig på att svetsa ihop ett par gamla alufälgar som ”bara ska användas till vinterdäcken” men den påfrestning som ställs på hjulen i höga hastigheter är enorm. Och att en fälg knäcks när du är ute och kör kan vara förenat med livsfara. Oavsett om det gäller sommardäck eller vinterdäck så är påfrestningen stor, fast på lite olika sätt. Det finns specialister som kan ombesörja svetsning av fälgar i aluminium och det är dit du ska vända dig om du vill köra säkert.

Robotsvetsning i Gnosjöregionen

I den berömda Gnosjöregionen är tillverkningsindustrin den stora motorn. Här är legoproduktion av små och stora delar något som görs i stora företag men framför allt i mängder av små företag. Har du ett företag med 20 anställda räknas det ett stort företag i Gnosjöregionens mått mätt.

Det är framför allt legoproduktion inom metall- och plastindustrin som är dominerande i Gnosjöregionens företag exempelvis metallbearbetning så som svarvning, fräsning, bockning, svetsning och pressning. Formsprutning av plastdetaljer är också ett mycket vanligt inslag bland företagen i Gnosjöregionen.

En annan sak som regionens företag är mycket duktiga på är att tillverka butiksinredning. Allt från trådhyllor och konsoler till produktställ och kassadiskar. Här kommer den äkta Gnosjöandan fram för här finns ett myller av samarbeten. Butiksinredning består av många olika material och tillverkningsmetoder och dessutom en mängd olika ytbehandlingar så som pulverlackering, förkromning och förzinkning. Alla företag har sin speciallitet och genom ett unikt och väl fungerande samarbete får slutkunden en totalleverantör. Det är Gnosjöandan när den är som bäst! Läs mer »

Om vi ska ge några exempel på företag så kan vi berätta om Anderssons mekaniska som jobbar med rörbockning och rörlaserskärning. Vill du ha hjälp med ytbehandling är Forshedaverken ett av företagen i Gnosjöregionen som säkert kan hjälpa dig.

Du hittar alla Gnosjöregionens företag på deras officiella hemsida www.GnosjoRegion.se