Vad är vanliga exempel på trådprodukter?

Med tillverkningsmetoder som bockning och fräsning går det att skapa olika typer av trådprodukter. Faktum är att produkterna som är gjorda av metalltråd är så vanligt förekommande att vi inte ens tänker på dem som sådana. Därmed är det hög tid att faktiskt ta en titt på några vanliga exempel på trådprodukter!

Smycken kan vara en form av trådprodukter

Det här är ju så långt från industriproduktion som vi kan komma men faktum är att tillverkning av trådprodukter för möbler och industri är ganska lik tillverkning av smycken. Med silvertrådar kan man skapa vackra smycken som örhängen, ringar, armband och halsband.

Det går förstås också att använda andra ädelmetaller för tråd som sedan används för att skapa vackra smycken. Det här är konst och något som alltid efterfrågas. Man jobbar förstås för hand med den här typen av trådproduktion och inte med stora industrimaskiner.

Skulpturer kan också göras med tråd

Om vi ändå är inne på det konstnärliga så är det klart att man också kan skapa vackra skulpturer och dekorativa föremål med metalltråd. Konstnärer kan jobba med tråd för att få fram tredimensionella figurer. Det ger en mäktig känsla och så är det förstås så att föremål av metall kan tas i utan att slitas ned.

Möbler är en form av trådprodukt

Möbler kan också skapas av metalltråd och kan faktiskt vara rena trådprodukter. Det går att göra möbler som stolar, bord och hyllor med hjälp av tråden. Här kan det vara tal om mycket tjockare tråd än vad som används för konstnärliga syften. Det ser mer ut som metallstänger men det kallas ändå för trådprodukter.

Metalltrådar som kan ge stöd

När vi kikar in i betongen i byggnader så upptäcker vi att det finns metalltrådar i den. Dessa ser förstås mer ut som stänger men är i grund och botten trådprodukt. Men hjälp av denna tråd så får våra byggnader stabilitet. De blir säkra att vistas i och förblir starka så länge som vi vill vistas i lokalerna!

Staket är en produkt av metalltråd

Ett annat fint exempel på trådprodukt är staket av metall. Här viras trådar i mönster så att du får ett vackert staket. Den här typen av avgränsning är ofta rätt så flexibel samtidigt som den håller i alla väder och vind. I staketet kan det också finnas dörrar och grindar som även dessa har tillverkats av metall.

Kablar och elektriska trådar

Sist men inte minst kan vi nämna alla dessa kablar och elektriska trådar som finns runt omkring oss. Dessa ser till att vi kan leva i en modern värld och är förstås också en form av trådprodukter som är mycket viktiga för oss. Här handlar det om mycket tunnare trådar än de som används för möbler och för byggnader, men tråd är det och metall är den gjord av.