Gänglåsning är bättre än svetsning

När en skruv ska sitta på plats så räcker det inte alltid med en bra form. Vibrationer och stötar kan leda till att skruven till sist åker ur. Med gänglåsning så kan detta förhindras. Det finns olika typer av låsning för skruvar och muttrar. Svetsning är inte ett bra val för den kommer att förstöra skruven och då blir låset permanent.

Gänglåsning går att byta ut

Det finns permanent gänglåsning som man inte kan byta ut utan att förstöra gängan. Men det går att välja den sort som går att få loss. Det kommer att kräva rätt verktyg och kraft, men det går att göra detta utan att förstöra gängan.

Om du vet att det kommer att krävas byten av skruvar längre fram så är det inte smart att svetsa över gängan. Då är en bra gänglåsning ett bättre alternativ. Den kommer också att leda till ett resultat som ser bra ut.

Välj rätt form av låsning

För att resultatet ska bli riktigt bra så är det viktigt att välja rätt form av gänglåsning. Det finns flera saker att beakta. Vissa projekt kräver mer styrka och då ska gänglåsningen också vara av högre kvalitet. Diskutera detta med en kunnig verkstad som jobbar med gänglåsningar. De kan leda dig till den produkt och metod som kommer att låsa skruven på ett smart sätt. På så vis så får du mycket bättre hållbarhet än om du hade svetsat för att se till att det hela sitter som det ska.